“Yoga is not about touching your toes. It’s about what you learn on the way down.”

Yoga is meer dan fysiek sterker of leniger worden. Yoga is een ontdekkingsreis op de mat; een zowel fysieke, als mentale reis tot jezelf. Naast de focus op het versterken en versoepelen van de spieren enerzijds, werken we anderzijds aan ons lichaamsbewustzijn, het verbeteren van de ademhaling, een betere focus en ontspanning. Down to earth, laagdrempelig, voor een ieder.


Privé yoga en/of meditatie

Naast het volgen van groepslessen is het ook mogelijk om privélessen te volgen. De lessen worden volledig afgestemd op jouw wensen en behoeftes, zowel op mentaal, als op fysiek vlak.
Ideaal wanneer je specifieke doelen hebt, nieuw bent met yoga, of juist jouw (ervaren) yoga beoefening wilt verstevigen en verdiepen.
Uiterst geschikt wanneer je herstellende bent van een operatie of blessure,
of al dan niet lichamelijk beperkt bent.

Privélessen zijn er voor iedereen die behoefte heeft aan volledig persoonlijke begeleiding, om wat voor reden dan ook. Heerlijk in de vertrouwde omgeving van jouw huis, of op locatie, op jouw gewenste tijdstip.


Bekijk de tarieven.


Yogastijlen

Hatha Yoga

Klassieke yogastijl die de basis vormt van alle hedendaagse yogavormen. Een krachtige, maar vrij rustige yogastijl waarbij de houdingen niet in een “flow”, maar vrij statisch worden uitgevoerd. Je blijft wat langer in de houdingen, en werkt zodoende aan je lichaamsbewustzijn. Je leert je lijf te voelen, en een connectie met je ademhaling te maken. Een mooie balans tussen het versterken en versoepelen van het lichaam.

Yin Yoga

Een passieve, meditatieve yogastijl waarbij je wat langer in de houdingen verblijft, gemiddeld tussen de 3 en 5 minuten. Vrijwel alle houdingen zijn zittend of liggend, waarbij de focus ligt op het volledig loslaten van (spier)spanning, om zo de dieper gelegen lagen van het lichaam te bereiken, zoals de fascia (bindweefsel), de gewrichten en meridianen. Een verstillende, verzachtende yogastijl, waarbij lichaam en geest de ruimte krijgen om zich op een diep niveau te openen, en zodoende zowel energetische als fysieke blokkades op te heffen.

Vinyassa Yoga

Een dynamische yogastijl waarbij yogahoudingen zich, geleid door de ademhaling, in een vloeiende reeks opvolgen. Ook wel bekend als Vinyassa Flow; je flowt als het ware van de ene, naar de andere houding, op het ritme van jouw ademhaling. Een fysiek krachtige yogastijl met veel beweging, waarbij je met name op het gebied van kracht, balans en souplesse wordt uitgedaagd.

Meditatie

Meditatie is niet: heel hard je best zitten doen om maar nergens aan te denken. Of: Je hoofd volledig leegmaken. Wat is meditatie dan wel? Meditatie is focus. Volledige aandacht. Accepteren wat is. Zonder oordeel; geen goed, geen fout. Al naargelang behoefte begeleide meditatie, visualisatie, bodyscans, ademwerk en vele andere technieken.

Zwangerschapsyoga

Zwangerschapsyoga biedt oefeningen en technieken speciaal samengebracht ter voorbereiding op de bevalling. Op veilige wijze werk je aan kracht, houd je de spieren soepel, en werk je aan mobiliteit van de gewrichten. Naast de actieve inspanning is er een grote focus op ontspanning. Zo ben je niet alleen fysiek goed voorbereid op de bevalling, maar zit je mentaal goed in je vel.

De kosten voor zwangerschapsyoga worden veelal door zorgverzekeraars vergoed.
Benieuwd of dit ook voor jou geldt?
Bekijk het op zorgverzekeringwijzer.nl


Yoga workshops en (mini)retreats

Lees meer over onze workshops en (mini)retreats.


Heb je vragen over het aanbod en wat het beste bij jou past, voel je vrij om contact op te nemen per mail via info@heartspace108.com, of telefonisch via 06-3325 4500.

Contact
Zomerhofstraat 71-232, 3032CK Rotterdam
Telefoon: +31 6 3325 4500
Email: info@heartspace108.com

Aangesloten bij beroepsvereniging CAT (Collectief Alternatieve Therapeuten)

Copyright 2020 heartspace108 | All Rights Reserved | Algemene Voorwaarden | Privacy Verklaring