Yoga is not about touching your toes. It’s about what you learn on the way down.”

Yoga is meer dan fysiek sterker of leniger worden. Yoga is een ontdekkingsreis op de mat, een reis die zowel fysiek als mentaal naar jezelf leidt. Een heartspace108 yogales omvat niet alleen het fysiek versterken en versoepelen van de spieren, maar heeft een grote focus op het ontwikkelen van lichaamsbewustzijn, het verbeteren van de ademhaling, het vergroten van aandacht en het ervaren van diepe ontspanning. Met als doel je te helpen landen in je eigen lichaam, gegrond en in contact met jezelf.


Aanbod

Groepslessen

heartspace108 biedt groepslessen op locatie, op aanvraag. De essentie van elke heartspace108 les is mindfull movement, bewustzijn, liefdevolle zachtheid en aandacht. Volledig afgestemd op de wensen en behoeften van de groep en geschikt voor alle niveau’s kunnen de lessen bestaan uit verschillende stijlen, waaronder yin, hatha, flow, vinyassa.

Ook groepsmeditaties en mindfulness workshops behoren tot de mogelijkheden.

Privélessen

Yoga, mindfulness en/of meditatie. Sessies volledig afgestemd op jouw wensen en behoeften, zowel op mentaal als op fysiek vlak. Geschikt voor jou wanneer je specifieke doelen hebt, nieuw bent met yoga of meditatie of juist jouw bestaande beoefening wilt verdiepen en verankeren, op een tijdstip dat jou het beste uitkomt, met volledig persoonlijke begeleiding. Uiterst geschikt bij herstel van een operatie of blessure. Het uitgangspunt van elke heartspace108-les is het vergroten van je lichaamsbewustzijn door middel van liefdevolle aandacht, mindful movement en ademhalingstechnieken.

Volledig afgestemd op jouw wensen kunnen de lessen bestaan uit verschillende stijlen waaronder yin, hatha, flow, vinyassa, pranayama (ademhalingstechnieken), en/of verschillende vormen van meditatie. Uiteraard behoort ook zwangerschapsyoga tot de mogelijkheden.


Informatie

Hatha Yoga

Klassieke yogastijl die de basis vormt van alle hedendaagse yogavormen. Een krachtige, maar vrij rustige yogastijl waarbij de houdingen niet in een “flow”, maar vrij statisch worden uitgevoerd. Je blijft wat langer in de houdingen, en werkt zodoende aan je lichaamsbewustzijn. Je leert je lijf te voelen, en een connectie met je ademhaling te maken. Een mooie balans tussen het versterken en versoepelen van het lichaam.


Yin Yoga

Een passieve, meditatieve yogastijl waarbij je wat langer in de houdingen verblijft, gemiddeld tussen de 3 en 5 minuten. Vrijwel alle houdingen zijn zittend of liggend, waarbij de focus ligt op het volledig loslaten van (spier)spanning, om zo de dieper gelegen lagen van het lichaam te bereiken, zoals de fascia (bindweefsel), de gewrichten en meridianen. Een verstillende, verzachtende yogastijl, waarbij lichaam en geest de ruimte krijgen om zich op een diep niveau te openen, en zodoende zowel energetische als fysieke blokkades op te heffen.


Vinyassa Yoga

Een dynamische yogastijl waarbij yogahoudingen zich, geleid door de ademhaling, in een vloeiende reeks opvolgen. Ook wel bekend als Vinyassa Flow; je flowt als het ware van de ene, naar de andere houding, op het ritme van jouw ademhaling. Een fysiek krachtige yogastijl met veel beweging, waarbij je met name op het gebied van kracht, balans en souplesse wordt uitgedaagd.

Zwangerschapsyoga

Zwangerschapsyoga biedt oefeningen en technieken speciaal samengebracht ter voorbereiding op de bevalling. Op veilige wijze werk je aan kracht, houd je de spieren soepel, en werk je aan mobiliteit van de gewrichten. Naast de actieve inspanning is er een grote focus op ontspanning. Zo ben je niet alleen fysiek goed voorbereid op de bevalling, maar zit je mentaal goed in je vel.

Mindfulness en meditatie

Meditatie is niet: heel hard je best zitten doen om maar nergens aan te denken. Of: Je hoofd volledig leegmaken. Wat is meditatie dan wel? Meditatie is focus. Volledige aandacht. Accepteren wat is. Zonder oordeel; geen goed, geen fout. Al naargelang behoefte begeleide meditatie, visualisatie, bodyscans, ademhalingsoefeningen en vele andere technieken.

Yoga workshops en (mini)retreats

Lees meer over het event aanbod

Je bent van harte welkom op de mat. Neem contact op voor het maken van een afspraak, of voor meer informatie. Per mail via info@heartspace108.com, of telefonisch via 06-3325 4500.